EPO op Facebook EPO op Facebook

Partizaan Storms
Ward Adriaens

cover Partizaan Storms

  Bookmark and Share

Meer boeken

  Kroniek van de partizaneneenheden van Boortmeerbeek-Hofstade-Kampenhout-Muizen-Putte van december 1942 tot mei 1944.

  De veelzijdigheid van de Partizanenactiviteiten tijdens de tweede wereldoorlog kan niet beter weergegeven worden dan door de beschrijving van het epos van Frans Storms en zijn strijdmakkers uit Boortmeerbeek en omgeving. Behorend tot het Leuvense Partizanenkorps kweten zij zich, onder leiding van George Mertens, op een ongeėvenaarde wijze van hun taak. Geen enkele vorm van actie was hun vreemd: clandestiene pers, sabotage van het spoor, van voor de vijand werkende bedrijven, tot geld- en zegelacties en het uitschakelen van verklikkers.

  Ondanks de zware verliezen ging Frans Storms onverminderd door met de gehate vijand en zijn handlangers te bekampen tot de bevrijding van ons grondgebied. Ward Adriaens brengt hier eens te meer op zijn eigen, prachtig gedocumenteerde manier, de lotgevallen naar voor van die jonge mannen en vrouwen aan wie ons land zoveel te danken heeft.
  (Louis Van Brussel, commandant van het Leuvens Partizanenkorps)

  Ward Adriaens is historicus en conservator van het Joods Museum van Deportatie en Verzet te Mechelen.

  Partizaan Frans Storms verscheen als gelegenheidspublicatie bij een herdenking in Boortmeerbeek in 1988. Deze uitgave werd aangepast en vervolledigd.

  Colofon:

  isbn: 9789074309110 · 2006 - uitgave in eigen beheer · paperback - 208p. - omslagontwerp Jan Vanriet · prijs: € 20.00