EPO op Facebook EPO op Facebook

Blues · Seks, moed en tegenspoed
Johan Op de Beeck

cover Blues

  Bookmark and Share

Meer boeken

Met een voorwoord van Toots Thielemans

Arno en Sonny Boy Williamson, Karel Bogaert en Robert Johnson, Roland Van Campenhout en Lightnin' Hopkins, Willy Donni en T-Bone Walker, Boogieboy en John Lee Hooker, Misj DaniŽls en B.B. King...

De Blues is de hoeksteen van de Rock-'n-Roll en van de hedendaagse Rock. Ook in BelgiŽ en Nederland liggen de roots van heel wat befaamde artiesten in de bluesmuziek. Bekende Vlamingen zoals Arno, Roland, Boogieboy, Wigbert en Steven De Bruyn vertellen over hun helden uit Mississippi en Chicago, van B.B. King tot Muddy Waters en Lightnin' Hopkins. Heel wat grote namen uit de Blues, zoals Eddie Boyd en John Lee Hooker, hebben in de Lage Landen geleefd en gespeeld en kruisten het pad van hun blanke bloedbroeders. De confrontatie van die twee werelden levert fantastische verhalen op. Verhalen over kleurrijke en soms tragische maar ook ontroerende figuren, verhalen over hun muziek en hun mysteries, en over hun betekenis vandaag.
Nooit eerder werd de band tussen de blanke musici uit eigen land en de grote Amerikaanse bluesnamen zo onthullend beschreven.

Inkijken:

Colofon:

isbn: 9789064456688 · 2010 · paperback (17 x 21 cm) - 272p. - geÔllustreerd met 44 foto's · prijs: € 20.00