EPO op Facebook EPO op Facebook

Nepal · Nieuwe wegen in de Himalaya
Nick Meynen

cover Nepal

  Bookmark and Share

Meer boeken

Van dit boek bestaat een nieuwe editie

Nepal. De Himalaya. Mount Everest. Kathmandu. Namen die een exotische droomwereld oproepen. Maar beantwoordt dat beeld aan de werkelijkheid? Nick Meynen bond de berg-schoenen aan om op zoek te gaan naar het Nepal dat niet in de brochures en de reisgidsen staat. Ongeveer 2500 wandelkilometers later bundelde hij zijn ervaringen en indrukken in dit journalistieke reisverhaal.
Voortdurend koppelt hij het relaas van een lange trektocht doorheen het ge´soleerde westen van Nepal aan de bredere Nepalese en globale context. Zijn fascinatie voor de verbanden tussen de leefwereld van de Nepalezen en onze wereld mondt uit in een verrassende kijk op onderwerpen die uiteenlopen van missionarissen tot machinegeweren en van milieurampen tot mao´sten.
Het dagelijkse leven in de Himalaya blijkt allesbehalve immuun voor beslissingen die in onze parlementen, huiskamers en hoofden genomen worden. De globalisering krijgt in dit verhaal een plaats, een naam en een gezicht. Laat je meevoeren naar een klein land ver weg dat in vele opzichten niet veel verder ligt dan de wijk om de hoek.

Inkijken:

Colofon:

isbn: 9789064455803 · 2010 - 2012, 2de druk · paperback (15 x 22,5 cm) - 208p. - met 32 pagina's illustraties in kleur en kaartjes · prijs: € 19.50