Is nergens ergens? Bekijk groter

Is nergens ergens?

Verhalen over filosofen en hun ideeën

9789057124662

Verkrijgbaar

Dit boek staat vol leuke verhalen over filosofen en hun ideeën, maar laat je vooral ook zelf denken. Met prachtige illustraties van de auteur. Vanaf 10 jaar.

Meer details

17,95 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback met flappen - 136p.
UitgeverijNieuwezijds
Jaar van uitgave2017

Meer informatie

Je kunt over alles nadenken: over wat je om je heen ziet, over wie jij bent. Over wat taal is, wat vriendschap is, wat waarheid is. Of over liefde, dood of het nieuws.

Lang geleden gingen filosofen, die van vragen stellen en nadenken hun beroep maakten, hun vragen opschrijven. En ze gingen op zoek naar antwoorden. Die antwoorden schreven ze ook op.

Soms was een nieuwe filosoof het niet eens met een oudere filosoof, en keek hij of zij weer op een heel andere manier naar zo’n vraag. Met andere ogen, in een andere tijd en in een andere omgeving.

Die teksten van oude filosofen kun je nu nog steeds lezen. En de vragen die zij stelden, stellen filosofen nu nog. Er komt dan ook geen einde aan de filosofie: je kunt altijd doorgaan met denken.

Is nergens ergens? staat vol leuke verhalen over filosofen en hun ideeën, en laat zien dat jij ook kunt doorgaan met denken, en je gedachten kunt opschrijven, of erover praten met je vrienden.

Auteurs

Iris van der Graaf

Iris van der Graaf (1989) is auteur, beeldend kunstenaar en illustrator. Ze studeerde filosofie in Amsterdam, Parijs en Utrecht. Momenteel rondt ze haar opleiding af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Eerder illustreerde ze Het wiskundehondje.