Stralingsgevaar! Bekijk groter

Stralingsgevaar!

Vervuiling in een gsm-maatschappij

9789064455650

Verkrijgbaar

Aan de hand van het opvallende persoonlijke verhaal van de auteur over de gezondheidsrisico's van onzorgvuldig gebruikte moderne technologieën, houdt dit boek een pleidooi voor een volwaardige omgevingsgeneeskunde.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback (12,5 x 20 cm) - 175p. - geïllustreerd
jaar2010
UitgeverijEPO

Meer informatie

Dit boek vertelt het merkwaardige relaas van Patrick Vanden Berghe. Hij werkte jarenlang in een met radioactief gips vervuild bureau en kwam daarna ook nog eens terecht in een appartementsgebouw met gsm-antennes op het dak. Hij werd ziek en startte een queeste naar de oorzaak van zijn aandoening. Zijn bevinding is bloedstollend. Hij wijt zijn ziekte aan de synergie van zijn ongezonde werk- en woonomgeving. Ongeloofwaardig? Onafhankelijke wetenschappers denken nochtans in dezelfde richting. De auteur is niet de eerste die ziek is geworden door onder een gsm-antenne te wonen.

Stralingsgevaar! is ook een pleidooi voor een volwaardige omgevingsgeneeskunde. Want te veel aan moderne beschavingsziekten lijdende mensen krijgen een verkeerde behandeling. Een moderne dokter zou eigenlijk de radioactieve en elektromagnetische straling moeten meten op de plaats waar zijn patiënt woont of werkt.

Teken de petitie tegen elektrosmog

Auteurs

Patrick Vanden Berghe

Patrick Vanden Berghe was van 1969 tot 1976 redacteur van i>Exodus, een tijdschrift voor maatschappelijke kritiek en actie. Later werkte hij als socioloog bij de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie. Vandaag is hij gepensioneerd.