Samen sterk Bekijk groter

Samen sterk

Levensverhaal van een vakbondsmilitant

9789491297502

Verkrijgbaar

Het meeslepende levensverhaal van een bevlogen vakbondsman. Een boek dat zich niet alleen in de verleden tijd laat lezen.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback (12,5 x 20 cm) - 240p. - © coverillustratie
jaar2013
UitgeverijEPO

Meer informatie

10 mei 1940: Duitse tanks stormen ons land binnen. Bommenwerpers zaaien dood en verderf. Angst en gruwel overheersen Lucien Van Espens jeugdjaren.
Mei 1982: negenhonderd arbeiders beginnen aan een negen maanden durende bezetting van VTR, het koperbedrijf dat de deuren wil sluiten, Lucien Van Espen is hoofddélégué van het ABVV.
September 1991: een CAO die voor de oudere werklozen grote verbeteringen inhoudt, wordt ondertekend. Na vier jaar op de barricades heeft de strijd van Lucien Van Espen eindelijk succes.
Drie data, één bewogen mensenleven. Samen sterk. Levensverhaal van een vakbondsmilitant is het meeslepende verhaal van een bevlogen vakbondsman. Een boek dat zich niet alleen in de verleden tijd laat lezen. Hoe laat je honderd individuen samen één grote vuist ballen? Welke acties leveren concrete resultaten op? Hoe doe je dat, tegen de stroom blijven ingaan? Actueler dan ooit in tijden waarin fabrieken sneuvelen bij bosjes en de gelatenheid bij momenten schrikwekkend is.

Auteurs

Lucien Van Espen

Lucien Van Espen was jarenlang hoofddélégué bij VTR Machelen. Later werd hij de bezieler van de beweging oudere werklozen van het ABVV.