De extra's Bekijk groter

De extra's

9789491297540

Verkrijgbaar

Over twijfel en onmacht als motor van het artistieke proces. Een reflectie op het oeuvre van fotografen die werken op het snijpunt van fictie en realiteit.

Meer details

10,00 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback (12,5 x 20 cm) - 120p.
jaar2013
UitgeverijEPO

Meer informatie

Een fotograaf verzeilt op een filmset in Bollywood. Hij wil er in het kader van een doctoraatsonderzoek in de kunsten decors fotograferen. Als figurant (een zogenaamde 'extra') infiltreert hij op de set van Tezz, een romantische terroristenfilm. Maar niets verloopt zoals de fotograaf het zich voorgesteld had. Samen met een dertigtal andere extra's belandt hij in een allerminst fotogeniek decor. Tijdens de lange opnamedag komen gesprekken op gang over fotografie en samenleving, met het overbevolkte en straatarme Mumbai en zijn Bollywoodsurrealisme op de achtergrond.

De extra's gaat over twijfel en onmacht als motor van het artistieke proces. Het is ook een reflectie op het oeuvre van fotografen die werken op het snijpunt van fictie en realiteit in een geglobaliseerde wereld waarin het innemen van een heldere positie (of fotografisch standpunt) steeds moeilijker wordt.

Auteurs

Bert Danckaert

Bert Danckaert is fotograaf en docent fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, waar hij sinds 2008 werkt aan een doctoraat in de kunsten. Hij levert regelmatig bijdragen over fotografie voor ART, tijdschrift over hedendaagse kunst.