'Open je mond voor aids hem sluit'

 

Peter Positief · Een leven met hiv
Peter Dombret

‘Een eerlijk relaas over homo zijn, liefde in tijden van hiv, de uitdagingen van seropositief zijn, en nooit opgeven.’  –  professor Marie Laga, Instituut voor Tropische Geneeskunde

Bekijk hier de inhoud

Lees de inleiding

Per verkocht exemplaar van dit boek gaat er 1 euro naar de Hiv Vereniging België.

Peter Positief
bestellen
 

Met een voorwoord van Franky Devuyst, voorzitter HIV Vereniging België.

Natuurlijk, de wereld is aan de optimisten. Maar wat doe je wanneer je dokter je op een dag meedeelt: ‘Uw bloedresultaten wijzen uit dat u seropositief bent’? Het is augustus 1995 en Peter Dombret, op dat moment net 28 jaar, voelt de hemel op zijn hoofd vallen. In die periode staat de diagnose nog bijna gelijk aan een doodvonnis. Dat zijn toenmalige vriend en grote liefde Tom al langer seropositief is, daarvan op de hoogte is, en hem al dan niet bewust besmet heeft, maakt het drama nog groter. Maar wonderlijk genoeg krabbelt Peter overeind. Eerst aarzelend maar daarna steeds vastberadener. Al snel licht hij zijn ouders in, zijn vrienden volgen. ‘Twee tot drie jaar na mijn besmetting lukt het mij om de ziekte een goede plaats te geven’, vertelt hij. ‘Mijn motto is: “Ik ben seropositief, maar laat die “sero” maar vallen.”’ En zo vervelt Peter Dombret tot Peter Positief. Dit boek is zijn verhaal en het klinkt als een lied van hoop en optimisme.

Auteur

Peter Dombret kwam ruim 25 jaar geleden uit de kast als homo. 20 jaar geleden werd hij besmet met hiv. Peter Positief is zijn debuut als schrijver.

Boekvoorstelling

Peter Dombret stelt zijn boek op 7 november om 14u voor op de boekenbeurs in Antwerpen. Hij gaat er in gesprek met Frankie Devuyst (HIV België), Yves Aerts (coördinator çavaria) en Marie Laga (professor Instituut voor Tropische Geneeskunde).

Recensie-exemplaren en interviews

U kan een recensie-exemplaar aanvragen via pers@epo.be. De auteur is beschikbaar voor interviews. Contactgegevens via dezelfde weg.

Technische gegevens

isbn: 9789462670488 · 2015 · paperback (12,5 x 20 cm) - 226p. · prijs: € 22.50

 
EPO - Irina Meeusen - pers@epo.be - Lange Pastoorstraat 25-27 - B-2600 Berchem
Tel: +32 (0)3 239 68 74 - Fax: +32 (0)3 218 46 04
Web: www.epo.be