Blijven Kijken · Ce qui nous regarde - Dropouts
Pieter Van Bogaert

cover Blijven Kijken

  Bookmark and Share

Meer boeken

In Blijven Kijken / Ce qui nous regarde / Dropouts gaan kunstenaars aan de slag met de materie van de media. Ze zoeken het moment waarop beelden verschijnen: in de ontmoeting van twee pixels, in de introductie van een nieuwe technologie, in een manier van luisteren, in het aftasten van een medium. Andere kunstenaars tonen waar beelden verdwijnen: door een teveel aan pixels, de democratisering van een technologie, een overweldigend geluid, een uitschakeling van het gevoel.

Blijven Kijken / Ce qui nous regarde / Dropouts speelt zich af op een terrein tussen politiek en esthetiek. Het begint bij een keuze voor een esthetiek en eindigt bij een vorm voor een politiek. Deze mediakunstenaars zijn allemaal ook kunstenaars die nadenken over de materie van hun werk. Elk op hun manier gaan ze tot de grens van het verbeeldbare: het (on)zichtbare, het andere, het persoonlijke dat zorgt voor een maximum aan betrokkenheid.

Met teksten over David Larcher, Els Opsomer, Anouk De Clercq & Jerry Galle, Wim Janssen, Stefaan Quix, Els Viaene & Duncan Speakman, Gorik Lindemans, Elias Heuninck, Manon de Boer, Georges Didi-Huberman, Femke Snelting, Renzo Martens, Mekhitar Garabedian, Pieter Geenen en Herman Asselberghs.

Colofon:

isbn: 9789080883901 · 2013 - Square vzw, i.s.m. M - Museum Leuven · paperback - 152p. · prijs: € 15.00