Het bodemvoedselweb · Alle kleine beestjes helpen
Jeff Lowenfels - Wayne Lewis

cover Het bodemvoedselweb

  Bookmark and Share

Meer boeken

Slimme tuiniers weten dat de bodem alles behalve een dooie boel is. Een gezonde bodem barst van het leven – niet alleen regenwormen en insecten, maar ook een verbijsterende hoeveelheid bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Als we kunstmest gebruiken, dan beschadigen we het microbiële bodemleven dat zorg draagt voor gezonde planten en worden we steeds afhankelijker van een arsenaal aan kunstmatige substanties, waarvan er veel giftig zijn voor mensen en andere levensvormen. Maar er is een alternatief voor deze vicieuze cirkel: tuinieren op een manier die het bodemvoedselweb versterkt in plaats van verzwakt. Het bodemvoedselweb is een complexe wereld vol met organismen die door hun interacties een voedende omgeving creëren voor planten. Door jargon te vermijden maken de auteurs de voordelen van zorg voor het bodemvoedselweb voor een groot publiek bereikbaar, van ecologisch tuiniers tot weekendtuiniers die simpelweg gezonde, weelderige planten willen zonder het gebruik van chemicaliën. Het bodemvoedselweb is de Nederlandse vertaling van Teaming with Microbes, een standaardwerk dat al veel lof heeft mogen oogsten.

Vertaler Marc Siepman zet zich breed in als ambassadeur van het bodemleven. Hij geeft onder andere de veelbezochte cursus humisme over natuurlijke bodemvruchtbaarheid en schrijft en vertaalt artikelen.

Colofon:

isbn: 9789062245345 · 2014 · paperback - 240p. - volledig in kleur - oorspr.titel: Teaming with Microbes · prijs: € 24.95
uitgeverij: Jan Van Arkel