Het uitdrukken van emoties bij mens en dier · definitieve editie met inleiding, nawoord en commentaar van Paul Ekman
Charles Darwin

cover Het uitdrukken van emoties bij mens en dier

  Bookmark and Share

Meer boeken

De eerste editie van The Expression of the Emotions in Man and Animals werd bij verschijning in 1872 direct een bestseller en vormt nog steeds de basis voor onderzoek naar gelaatsuitdrukkingen en het emotionele leven van mensen en dieren. Voor de vertaling daarvan, klik hier.

Deze definitieve editie bevat een uitgebreide Inleiding, Nawoord en commentaar op Darwins theorieŽn van professor Paul Ekman -- waarbij opvalt dat Darwins ideeŽn door nader onderzoek goeddeels worden bevestigd.

Waarom bijten we mensen die we graag mogen? Waarom kwispelen honden met hun staart? Waarom spinnen katten? Waarom zijn we verlegen en waarom doet verlegenheid ons blozen?

Darwins inzichten over baby's en kinderen (inclusief prachtige waarnemingen van het glimlachen en pruilen van zijn eigen baby), over geestelijk gestoorden, katten, honden en apen, en over de manier waarop mensen in verschillende culturen hun gevoelens tot uitdrukking brengen, hebben in de moderne wetenschap hun geldigheid nog niet verloren.

De oorspronkelijke editie was het eerste Engelstalige wetenschappelijke boek dat foto's bevatte. Paul Ekman heeft negen nieuwe afbeeldingen toegevoegd die Darwin heeft besproken, maar die nooit in eerdere edities zijn verschenen.

Dit boek herinnert ons eraan dat Darwin niet alleen de meest invloedrijke negentiende-eeuwse denker was, maar ook een voortreffelijk stilist. Deze nieuwe, rijk geÔllustreerde editie zal een nieuwe generatie lezers plezier, kennis en bewondering bezorgen.

"Dit is Darwins meest leesbare en menselijke boek, vol betoverende observaties, provocerende theorieŽn en opmerkelijke foto's. Deze prachtige nieuwe editie zal een nieuwe generatie lezers bekendmaken met Darwins meesterwerk, onverkort en zeer relevant, zelfs 125 jaar na de oorspronkelijke uitgave." -- Oliver Sacks

"The Expression was er eerder dan Freud, en zal altijd een inzicht bieden in de psychologie van de mens, zelfs lang nadat Freud in diskrediet zal zijn geraakt." -- Richard Dawkins

"De verschijning van een nieuwe editie van dit buitengewone boek is een belangrijke gebeurtenis in de menswetenschappen. Darwin herinnert ons hier aan zijn verbazingwekkende talenten voor waarneming en uitleg, waarbij hij inzichten biedt die meer dan een eeuw na dato nog steeds verrukkelijk en verfrissend zijn." -- Steven Pinker

Colofon:

isbn: 9789057120305 · 1999 · gebonden - 483p. · prijs: € 35.95
uitgeverij: Nieuwezijds